stabiele hormoonbalans met overheerlijke brownies

Dit recept is naar aanleiding van 2 lezingen die ik gehouden heb over onze hormoonstelsel en de werking van onze hormonen. Hormonen bepalen onder meer waar er op je lichaam vet wordt opgeslagen. Heb jij een appel of een peer lichaamsvorm of heb jij love handles of over je hele lichaam vetopslag? Dan ligt dat aan je hormoonbalans. 

Super makkelijk en ontzettend lekker recept! In tien minuten kan je het in de koelkast hebben staan. Uiteraard kun je van het ‘deeg’ ook balletjes draaien, maar dat kost wat extra tijd. Variëren met andere ongebrande noten kan ook heel goed.

INGREDIENTEN

1 kop (2 dl) geweekte walnoten

1 kop (2 dl) geweekte amandelen

½ kop (1dl) rauwe cacao

6 (medjoul)dadels, ontpit en even geweekt in warm water. Bewaar het weekvocht.

50 gram 80% chocola in kleine stukjes gesneden, of rauwe cacaonibs

Beetje Keltisch zeezout uit de molen

 

BEREIDINGSWIJZE

Hou een handje walnoten apart en hak deze met de hand klein. Doe de overige noten in een keukenmachine totdat het kleine stukjes zijn geworden. Niet te lang mengen, anders wordt het notenmeel.

Voeg nu de cacao toe en meng opnieuw. Giet de dadels af (bewaar het vocht), snijd ze in kleine stukjes en voeg deze samen met de 80% chocoladestukjes of de cacaonibs toe. Meng alles goed door elkaar. Het moet een redelijk stevig en plakkerig deeg worden. Is het niet zo plakkerig?, voeg dan voorzichtig wat weekwater van de dadels toe.

Doe het deeg in een platte schaal van ongeveer 15 cm bij 20 cm. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Strooi de overgebleven stukjes walnoten er overheen en druk ze in het deeg. Laat het deeg opstijven in de koelkast. Snijd ze in vervolgens in kleine brownies, ze zijn namelijk heel machtig. Invriezen kan prima. Bestrooi ze voor het serveren met wat rauwe cacaopoeder.

 

Enjoy!