praktijk M8

Mijn naam is Mirjam Achtereekte en in 2017 ben ik met mijn eigen praktijk (praktijk M8) gestart. De naam van mijn praktijk is een afkorting van mijn naam.

 

Aan de Haagse Hogeschool heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek gevolgd. Een voltijds studie die ik naast mijn werk volgde. Intensief maar interessant. Helaas kreeg ik tijdens mijn studie de ziekte van Pfeiffer. Nadat het virus weer uit mijn lichaam was, bleef ik maar extreem moe. De bloeduitslagen werden als goed bestempeld. Ik was hier niet tevreden over en ben gaan speuren in mijn bloeduitslagen waardoor ik er achter kwam wat er met mij aan de hand was. Voor mezelf heb ik een behandelplan opgesteld en in samenwerking met mijn huisarts ben ik die gaan volgen. Met als gevolg dat mijn chronische vermoeidheid verdween. Ik heb verschillende stages tijdens mijn opleiding Voeding en Diëtetiek gelopen. Twee stages bij revalidatie zorg voor mensen met chronische pijnklachten en/of chronische vermoeidheidssyndroom. 

Bij een ander stageplaats ben ik in contact gekomen met voeding en hormonen. Aangezien de hormoonhuishouding door voeding te beïnvloeden is kan je met deze kijk op voeding het afvallen, je gemoedstoestand, je energieniveau en je sportprestatie nog meer verbeteren. 

Met deze ervaringen, kennis en vaardigheden heb ik eigenschappen ontwikkeld waarmee ik mij als diëtist kan onderscheiden. Ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister en de beroepsvereniging DCN.