Lasagne Bolognese - Vega & Glutenvrij

Deze vegetarische en gelijk glutenvrij lasagne Bolognese heeft lekker veel eiwitten doordat de lasagne bladen van linzen en zilvervlies zijn gemaakt en doordat er kaas als topping wordt gebruikt. Peulvruchten en rijst zijn van nature glutenvrij. De onderlinge voedingswaarde per merk maakt niet veel uit, ik heb de lasagnebladen van de ah gebruikt. Dit zelfgemaakte recept is een blijvertje gebleken en uitkomst voor als je geen peulvruchten lust.

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

Circa 1/3 doosje Gele linzen Lasagne (5 bladen = circa 80 gram)

400 g tomaten uit blik

70 g tomaten puree

250 g champignons in dunne plakjes

200 g bleekselderij in dunne plakjes

1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook

2 el olijfolie

100 ml groentebouillon

3 tl Italiaanse-/ Provençaalse kruiden

10 g verse basilicum

3 el roomkaas kruiden light

30 g jong belegen kaas, geschaafd

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Voeg de tomaten, tomatenpuree, knoflook, basilicum (bewaar een paar blaadjes voor garnering) en de Italiaanse- of Provençaalse kruiden samen en pureer deze met een staafmixer tot een puree. Verwarm 1 ½ el olijfolie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de champignons en de bleekselderij toe en bak even mee. Voeg de gepureerde groentemengsel en de bouillon toe en laat het geheel 5 minuten inkoken. Gebruik een ovenschaal waar de lasagne bladen makkelijk in kunnen (eventueel kan je de hoekjes afbreken) en vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Verdeel een laagje saus over de bodem en bedek met de lasagnebladen. Houd deze volgorde aan totdat de saus op is, druk de lasagnebladen elke keer licht aan. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag saus. Roer de roomkaas door de geraspte kaas en verdeel dit mengsel over de bovenste laag. Zet de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven en laat de lasagne in 35 – 40 minuten gaar worden. Garneer het af met een paar basilicum blaadjes.

 

Enjoy

 

Voedingswaarde per persoon

Kcal: 445 – Eiwitten: 25 g – Koolhydraten: 43 g – Vetten: 17 g waarvan 5 g verzadigd vet – Vezels: 10 g – Zout: 3 g.